diumenge, 26 de setembre de 2010

Què hem escoltat a la Mercè

Daby Touré
Amb arrels familiars a Mali, Senegal i Mauritània. Va néixer a Mauritània, molt a prop de Senegal. Va viure a Mauritània a la Casamance (Senegal) i a París. A París va prendre contacte amb la riquesa musical diversa d'arreu i va decidir que volia ser músic. Va formar part del grup Touré Touré amb un cosí seu. Va explorar la música de jazz i música africana. Daby Touré va començar a compondre pel seu compte fusionant jazz, funk, música electrònica, música africana i pop d'una manera original i innovadora. El resultat va ser el disc Diam amb el qual va tenir força èxit. El seu segon disc, Stereo Spirit, l'ha confirmat com un excel·lent compositor i intèrpret.

Jo no el coneixia, i una mica per casualitat el vaig escoltar el divendres a l'avinguda de la Catedral. Em va semblar un cantautor amb una bona veu de registre molt ampli, amb molts matisos i molt expressiva. En el concert va demostrar que és un gran guitarrista, tant en els solos, com utilitzant la guitarra de manera percussiva. El seu grup era la mínima expressió d'un grup de música moderna: bateria, baix i veu i guitarra, però sonava enèrgic i potent quan calia i íntim delicat en les balades, amb arranjaments acurats i de qualitat. Daby Touré té una gran presència a l'escenari i sense parlar gaire sap comunicar molt bé amb el públic i el va fer participar en diverses peces. La seva música sona a nova, cosa que costa molt de trobar actualment. Parteix de la senzillesa per a emocionar el públic; només li cal la seva veu i la seva guitarra acústica.

Webgrafia


Solo de guitarra amb percussióPer emocionar només li cal la veu, una guitarra, sinceritat i sentimentARA US TOCA A VOSALTRES... Heu anat a algun concert per les festes de la Mercè? Quina actuació us  ha agradat més? Trieu el grup que us hagi agradat més, feu una petita explicació del grup/cantant i del seu estil i expliqueu per què us ha agradat. Si heu utilitzant fonts d'informació (fonts bibliogràfiques o d'internet, les heu de posar. Afegiu un o dos enllaços audiovisuals que exemplifiquin l'estil i envieu l'explicació, després de repassar l'ortografia, al correu del Departament de música en format word 2003 o en open office.
EP! Si no heu anat a cap concert de la Mercè, no passa res, també pot ser de les festes d'Horta, de l'estiu, etc.

Armen Gondrachyan
Armen Gondrachyan va néixer el 8 d’agost de 1980 a Ereván, Armènia. Va començar a cantar als set anys. El seu pare Harpet era cantant, cosa que va ajudar molt a Armen, en la seva carrera com a cantant.
En 1989 Armen i la seva família van traslladar-se a viure a Estats Units. La seva primera cançó es va publicar per primera vegada en un dels àlbums del seu pare. En 1995, quan Armen només tenia 15 anys va aconseguir registrar el seu primer àlbum titulat ‘Armen y Nor Seround’ que va resultar un gran èxit. Armen va continuar seguint gravant més discos.A l’octubre de 2003, Armen va tenir el seu primer concert a Glendale, Califòrnia. En aquell mateix any va rebre un premi com a discos més venuts, titulat ’Anunet inche’.
Vaig anar el concert fa dos anys a l’estiu. El concert era a la capital (Erevan), on va cantar 18 cançons, la majoria alegres, festives i unes quantes balades plenes de sentiments. Música moderna,estil pop. Aquest cantant també és compositor d’algunes cançons que ell mateix canta o simplement les compon per a altres cantants. Els instruments més destacats del concert van ser els violins, un piano, la pròpia veu del cantant i un dels  més importants per a la cultura de la música d’Armènia, el Duduk.

   

    

Webgrafia:
-http://www.armenmusic.com/
-http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:tY1lU-yX8fjMsM:http://i242.photobucket.com/albums/ff195/harmenian/Chicago-Duduk-1copy.jpg&t=1
-http://www.armenianbridal.com/dir/files/logo/116.jpg


LAX'N'BUSTO
Lax’n’Busto és un grup de pop-rock català. Es va formar al Vendrell (Tarragona) el 1986. Els components del grup són:
Jimmy Piñol Mercader (bateria), Jesús Rovira Costas (baix),Pemi Rovirosa Morgades (guitarra), Cristian Gómez Montenegro (guitarra), Eduard Font Pi (teclat), i des de 2006  Salva Racero Alberch (cantant).
És un dels grups catalans més conegut. El concert al que vam anar va ser a plaça Espanya, per les festes de la Mercè. Ja haviem anat a altres concerts de Lax’n’busto.  Els Lax van presentar el concert amb les ganes i energies de sempre, és un grup amb molt bons directes. Tot i que vam tenir que esperar una bona estona a que sortíssin a tocar, es van entregar al màxim amb el públic i es notava la connexió i el feeling que ens transmitien. Va ser un concert molt proper, es van basar en tocar les cançons més mítiques que tothom pogués cantar.  

Llença't

T'estimo molt


                              www.laxnbusto.comLA PEGATINA:
La Pegatina es un grup català de rumba procedent de Montcada i Reixac que va nèixer a l'any 2003 quan a Rubén Sierra (que fins llavors havia tocat en solitari) se li van afegir l'Ovidi Diaz i l'Adrià Salas per començar un nou projecte que es diria "Pegatina Sound System".
Toquen una musica, molt ballable i molt animada. Es rumba catalana. Al concert hi havia molta gent, era normal, ja que és un grup bastant famós i que li agrada a molta gent. Nosaltres vam estar una estona al mig de la gent, era estressant, però vam saltar, cantar i suar. Mes tard vam anar mes endarrere per descansar una mica, on hi havia lloc per moure's, llavors allà vam ballar i vam seguir cantant fons al final del concert.
Membres actuals de La Pegatina:
  • Adrià Salas: Veu i guitarra
  • Ovidi Díaz "Movidito: Calaix flamenc, percussió i ambients
  • Ferran Ibañez: Baix i contrabaix
  • Axel Magnani: Trompeta
  • Romain Renard: Acordió
  • Sergi: Bateria
  • Rubén Sierra: Veu i guitarra
Enllaços:Sueños de sirena:

OBRINT PAS:


Durant les festes de la Mercé, vaig anar a molts concerts, però el que més em va agradar, va ser el d'Obrint pas. El van fer el dia 23 de setembre al Fòrum. En el concert, hi havia molta gent, i va estar molt bé. Jo m'ho vaig passar molt bé, amb tots els amics, perquè van tocar moltes cançons que a mi m'agradaven..
Aquest és un grup que a mi m'agrada molt, perquè toquen uns estils de música que m'agraden molt. Toquen amb instruments tradicionals, cançons de Ska, Reggae i hardcore melòdic, a més a més, és música en català.
Algunes de les cançons que a mi m'agradan mes d'aquest grup són la de La Flama i la de No Tingues Por:

La Flama:Hipnotik festival

Vaig anar a un festival de hip hop on hi va actuar un DJ que es deia DJ Qbert i que és un DJ filipino-americà i és considerat el mestre de l'scratch (tècnica on es fa girar el vinil bruscament per a que faci un soroll diferent). Aquest va fer una sessió d'una hora on tot era scratch i hip hop, encara que hi havia moments on posava funky. També feia una cosa molt dificultosa que consisteix en frenar el vinil perquè el bombo vagi més lent, es vagi parant i després introduir-hi un ritme més ràpid per a animar la festa.

Emergency scratcher


Un altre dels grups que vaig veure va ser el cantant Morodo (Rubén David Morodo Ruiz), un cantant Madrileny de reggae i dancehall on presentava el seu nou disc Rebel-Action on hi ha cançons on es demostra un gran moviment i ritme de festa. Aquest concert em va agradar perquè m'encanta aquest tipus de música i perquè hi havia un ambient molt tranquil i bo. 
Rap n' party

Enllaços:

Enllaç: Morodo:
Enllaç Qbert: